De club

Het meer

Windsurfing Lochristi-Beervelde is opgericht in 1977. Hoewel het windsurfen de hoofdreden was tot oprichting van de club, heeft W.V.G. Windsurfing veel meer te bieden.

Wij zorgen reeds meerdere jaren voor volwaardige, recreatieve en gezinsvriendelijk ontspanningsmogelijkheden. U vindt er ook een vernieuwde petanquebaan, beachvolley terrein, speelterrein voor kinderen, ligweide (>1600 m²) en zandstrand. Er is mogelijkheid tot minivoetbal, badminton, pingpong, vogelpiek, …

Bovendien staat er, naast een ruime parking, een clubgebouw met kantine en de nodige accommodatie zoals toiletten, kleedruimtes en warme douches gratis ter beschikking voor onze leden.

Voor de leden is er ook de mogelijkheid om je eigen materiaal op te bergen in onze privébox. Wie hier voor betaalt, krijgt een sleutel van deze box.

Surfmateriaal

De bar

Onze club heeft een groot aanbod aan surfmateriaal dat gratis ter beschikking staat van elk lid. Dit is de situatie van 2015:

Surfplanken beginners

Surfplanken gevorderden

Het volleybalterein

Zeilen

Wij beschikken over een uitgebreide zeilenrange van 1.5 tot 8m². Dit jaar investeerden wij in gloednieuwe zeilen van Unifiber. Dus geschikt voor beginners, gevorderden en voor gelijk welke weercondities.

Cursussen, lessen en trainingen

Op W.V.G. is er een erkende surfschool en trainingsclub met kwaliteitslabel, toegekend door de Vlaamse Yachting Federatie en BLOSO. Er zijn cursussen van 15 uur of kampen voor jongeren, beiden met mogelijkheid tot behalen van eerste en tweede graadsbrevet. Zowel jong als oud kan zo een brevet behalen. Voor meer informatie over onze cursussen, surf naar onze cursuspagina. Voor meer informatie over ons juniorteam, surf naar onze juniorteampagina.

Erkende VYF-club

 

Bijkomende informatie

Het clubhuis

Eén maal per jaar kan je als lid iemand meebrengen voor een gratis dagje windsurfen.

Indien je in Beervelde lid bent, kan je 3 maal per jaar als lid surfen bij een andere club. Dit houdt in dat je daar dan ook verzekerd bent, gebruik kan maken van de accomodatie en toegang hebt tot het wateroppervlak. Echter, niet alle clubs stellen gratis surfmateriaal ter beschikking aan leden.

Elk jaar houden we opendeurdagen. Er is dan een gratis windsurfinitiatie onder begeleiding van monitoren.

Wij gaan voor niets uit de weg: groeperingen, sportdiensten of scholen kunnen in het kader van hun intenties, bij ons sportdagen of een sportweek organiseren.

Activiteiten

Een greep uit ons aanbod:

Neem ook eens een kijkje in onze kalender.

Interesse of vragen? Kom eens langs of mail ons.

Informatiebrochure

Alle informatie over de club en het lidmaatschap in één handig bestand? Download dan de informatiebrochure.