FAQ

Enkele practische opmerkingen

Veelgestelde vragen

Wat is de minimumleeftijd om te kunnen windsurfen?

De leeftijd van de windsurf(st)er doet er over het algemeen niet echt toe, het is meer de kracht die hij/zij bezit die bepaalt of je kan windsurfen. Het zwaarste onderdeel is namelijk je zeil uit het water halen, als je daarin slaagt, kan je met alles mee. Algemeen genomen hanteren we een minimumleeftijd van 9-10 jaar. Om zeker te zijn of je voldoende kracht hebt, kom je best eens proberen op onze opendeurdag of na een afspraak met de lesgever.

Wat als er een dag geen wind is?

Wij hebben jammer genoeg geen invloed op het weer, de lessen gaan gewoon door. Wind of geen wind, je kan altijd met windsurfen bezig zijn en dat zijn we ook van plan tijdens jullie week!
Het zeil leren optuigen, te weten komen hoe een plank draait... er is genoeg te doen op een windloze dag! Vanzelfsprekend ligt de nadruk niet op theorie, deze is enkel nodig voor de kennis van het materiaal en veiligheid op het water.
Na een uurtje bankzitten is het echt wel tijd voor allerlei sportieve opdrachten en spelen zoals beachvolley, estafette in al zijn vormen en vele andere waterspelen.
We houden natuurlijk de aandacht op het windsurfen: vanaf het moment dat het waait, staan we terug op het water!

Wat als ik niet slaag voor mijn examen of er ontbreken een aantal stempeltjes?

Geen drama! Om je brevettenboekje aan te vullen, kan je altijd deelnemen aan een 'examendag'. Je hoeft dus niet de cursus opnieuw te volgen.

Wat als er minder dan het minimum aantal deelnemers ingeschreven zijn?

Wij hopen natuurlijk dat dit zich niet voordoet. Als dit wel gebeurt, zal je gecontacteerd worden, waarop een andere datum kan afgesproken worden.

Nog andere vragen?

Voel je vrij om ons te contacteren.